21 maaliskuuta 2015

USAn kielimatkalle tarvittavat paperit

Usan kielimatkaa varten pitää täyttää monia eri lappusia ja lippusia ja ne pitää toimittaa toimistolle huhtikuun loppuu mennessä joko skannaamalla sähköpostiin tai lähettämällä kirjekuoressa. Mää onneks sain laput postiin jo viime viikolla eli nyt on yks stressinaihe vähemmän kuhan vaan vielä saisin kesätöitä!

Eli tarvittavat laput on siis:

Isäntäperhehakemus
Tää koskee vaan niitä jotka on menossa perheeseen, mutta jenkeissä perheille ei makseta hostaamisesta ja perheet valitsee itse oppilaansa, eli jokainen tekee hakemuksen Myef sivun kautta mahdollisimman nopeasti matkan varaamisen jälkeen!

Passikopio
Skannataan joko Myefään tai lähetetään postissa niinku minä tein. Eli siis siitä henkilötietosivusta ja kannattaa samalla tarkistaa, että passi on voimassa vielä 6kk matkan jälkeen.

ESTA-maahantulolupa
Koska kielimatka kestää alle 3kk niin viisumia ei tarvi hankkia vaan pelkästään esta riittää. Se on voimassa 2vuotta myöntämisestä ja se täytyy anoa itse verkossa jonka jälkeen maksetaan luvan hinta eli n. 14dollaria.

Terveystietolomake
Terveystietolomakkeen voi tulostaa Myefstä ja se pitää täyttää vanhempien kanssa ja muistaa allekirjoittaa.

Rokotustodistus
Myös rokotustodistus tulostetaan Myefstä. Sitä ei voi täyttää itse vaan se pitää viedä terveydenhoitajalle tai lääkärille.
En tykkää yhtään kuvattomista postauksista niin laitan tähän nyt tälläsen aiheeseen liittymättömän kuvan!

2 kommenttia:

  1. Oliko sulla läppäri maltalla mukana minne latasit kuvia kamerasta?:) Vai otitko vaan tarpeeks ison muistikortin että kuvat mahtu kameraan? Oon ite lähössä kesällä Maltalle 2 viikos niin mietin että saankkohan kuvat mahtuun pelkästään muistikorttiin...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollu mukana eikä sillon ees käyny mielessä että oisin ottanu mukaan, mutta mulla oli kaks isoo muistikorttii ja niihin mahtu hyvin kaikki kuvat! Se on itestä kii kuinka paljo tuut ottaan kuvii mutta tottakai voit ottaa varalta koneen tai pädin jos luulet ettet pärjää pelkillä korteilla:-)

      Poista