17 tammikuuta 2015

oppitunnit

Joku pyysi viime postauksen kommenteissa postausta oppitunneista ja aattelin toteuttaa sen vaikka oon jo tehny yhen postauksen koulusta. Se kannattaa käydä lukemassa täältä jos ei oo vielä lukenu. Tässä on varmaan vähän samaa asiaa kuin tossa edellisessä postauksessa, mutta koitan keskittyä enemmän nyt oppituntiehin ja tarkemmin niiden sisältöön.

Meillä yks oppitunti kesti aina 80minuuttia ja arkipäivisin niitä oli aina kaks joko aamuäivällä tai iltapäivällä. Joissain kohteissa saattaa myös olla 4 kertaa 40minuutin tunnit. Kaikki oli tehny ennen matkaa lähtötasotestin myefssä ja niiden perusteella meidät oli jaettu tasoryhmiin. Mää olin siis tasoryhmässä 4.

Meillä oli international ryhmä jossa oli oppilaita Suomesta, Ruotsista ja Italiasta ja meitä opetti vuorotellen kaks maltalaista opettajaa. Tunnit ei ollu mitään vakavii ja opettajat koitti aina selittää jos ei ymmärtäny jotain sanaa. Yhtenä pivänä myös juhlittiin meiän toisen opettajan synttäreitä. Tehtiin myös paljo ryhmätöitä, pelattiin pelejä ja juteltiin eikä semmosia yksin kirjaan tehtävien tekemistä ollu oikeestaan ollenkaan. Tunnit meni yleensä suht nopeesti ja oli kiva olla aina pari tuntia sisällä pois auringosta.

Ekalla tunnilla saatii  meiän kirjat jotka oli Efn omat fast track kirjat. Saatiin siis tuo punainen fast track joka on jokaisella tasoryhmällä erilainen ja passport to learn johon kirjattiin tavoitteita ja opettaja aina tunnin jälkeen leimas sen. Tuo tais olla sama joka ryhmällä. Tuossa punaisessa kirjassa oli eri aihealueita esim urheilu, leffat, psykologia ja urheilu ja ekana päivänä äänestettiin mitä noista halutaan käydä läpi kolmmen viikon aikana.

Meillä oli myös ipad oppitunteja eli saatiin ryhmälle ipad ja tehtiin se tunti sitte sen kanssa erilaisia tehtäviä noista samoista aiheista mitä luettelin ylempänä. Mää tykkäsin näistä tunneista varmaan kaikista eniten! Ipad tunneilla tehtiin myös mytake videot.

Ei kannata pelätä oppitunteja tai varsinkaan verrata niitä suomalaisen koulun enkun tunteihin koska mitään kielioppio tuolla ei oikeestaan käydä ja muutenki nuo on paljjo rennompii! Toivottacasti kerroin nyt semmosii juttuja mitä halusitte kuulla ja tästä oli apuu jollekki:-)


Pahoittelut aivan järkyttävistä kuvista, mun oli pakko ottaa nää puhelimella että saan tän julkastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti