05 tammikuuta 2015

kaverit

Tosi moni varsinki yksin matkaan lähtevä miettii, että saako matkalta oikeesti kavereita matkan ajaksi ja sen jälkeen. Saa. Todellakin saa. Ennen matkaa kaikki kenen  kanssa puhuin sano kuin helposti kavereita saa tunnissa. Olin ihan varma että kavereita tuun saamaan, mutta en aatellu että se tapahtuis niin nopeesti ja että niistä ihmisistä tulis mulle niin tärkeitä myös matkan jälkeen. Tän kerran kokeneena voin oikeestii allekirjottaa sen täysin.

 Lentokoneessa ei saa valita ite paikkaa joten tutustuminen alkaa heti koneessa. Kaikki matkaan lähtijät on samassa ja uudessa tilanteessa lähdössä matkalle ilman vanhempii eli puheenaiheitakin pitäs riittää. Lisäksi kielmatkoille lähtijät on yleensä iloisii, avoimii, ulospäinsuuntautuneita ja haluja tutustuu uusiin ihmisiin. Näin kävi myös mun kohalla. Ekat kaverit sain jo jonossa ku vietiin laukkuja ja seuraavan koneessa. Seuraavana päivänä osasin jo kaikkien meiän ryhmäläisten nimet ja meitä oli yli 30. Meille alko muodostuu myös pari pienempää porukkaa ja jokainen löysi oman jossa oli samanhenkisii ihmisii eikä kukaan jääny hetkeksikään yksin.  Meiän porukassa oli 15 ihmistä ja ollaan vieläki kaikki yhteyksissä ja ollaan nähty matkan jälkeenki ja nyt lähiaikoina ois taas suunnittelilla joku tapaaminen. Syksyn aikana oon kans matkustin kolme kertaa Helsinkiin iha vaan näkeen kielimatkakamuja ja välillä myös hoitaan vähän ambassadorjjuttuja.

Koska meiän aktiiviteettiryhmä oli suomalainen niin peljkästään koulussa en ehtiny solmii kovin vahvoja kontakteja ulkomaalaisiin, mutta pääsin silti tutustumaan moneen huipputyyppiin ja heidän kulttuuriin. Meiän host perheessä oli myös tosi mukavia italialaistyttöjä! Ens kesänä Kaliforniassa myös aktiiviteettiryhmät on kansainvälisii eli ulkomaalaisiin tutustuminen on yks juttu mitä ootan ens kesältä enemmän ku ootin tänä kesänä.

Matkalta saatujen ihmisten lisäksi EF on antanu mulle myös paljon kavereita ambassador toiminnan myötä. Vaikka kaikki ei aina meniskään niinko Strömsöössä (joo entiiä miten se kirjotetaan oikeesti:'D) niin kannattaa liittyy tähän uusien kavereittenki takia. Meillä on tosi hyviä keskusteluja meiän wappiryhmässä ja kaikki jaksaa kuunnnella tarinoita kielimatkoista ja saa kuulla muitten kokemuksii ja kivoja yksityiskohtii muitten matkoista. Moni on myös lähössä uudelle matkalle niin on kiva ootella matkaa yhessä ja tsempata kaikkia keräämään viimesiä pisteitä!

14 kommenttia:

  1. Moi! Voitko kertoa minkähintainen olisi siis maltan reissu asuntolassa, jos vain tiedät :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2015 vuoden esitteen mukaan kolme viikkoo 2495 ja kaks viikkoo 2195 :-)

      Poista
  2. Moikka! Voisitko tehä postauksen missä kerrot silleen tarkasti mitä oppitunneilla tehdään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moii! Oon tehny yhen postauksen koulusta mutta voisin kyllä tehä vielä tollasenki kuhan vaan ehin!

      Poista
  3. Hei! Oisinkohan liian vanha tohon 14-18 vuotiaiden kielimatkalle ku oon sillon kesällä 17v? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkaa, menisitkö Maltalle vai mihin?:) Mutta kannattaa ehottomasti lähtä määki täytän loppuvuodesta 17 ja oon lähössä uudestaan, Euroopassa ryhmät on isoja niin yleensä niin niihin mahtuu monen ikästä porukkaa niin kavereita löytyy kyllä varmasti. Jos oot menossa jenkkeihin niin siellä luultavasti kuulusit siihen isoimpaan ikäluokkaan koska sinne lähetään yleensä vähän vanhempana!

      Poista
    2. Kiitos nopeesta vastauksesta. :) En ole vielä varma minnepäin oisin lähössä, mutta aikaa on vielä miettiä ku lähtö ois vasta 2016, mut britteihin tai maltalle oon miettiny lähtöö:) mahtavaa kuulla et saattasin vielä sit sopeutuu joukkoo, ei siis tarvitsekkaan unohtaa tätä juttuu. Ja niinhän se taitaa olla et asenne se ratkasee tässäki, ja ikähän on vain numero :) ihanaa lukee näitä sun postauksia ja samalla pohtia omaa matkaa!

      Poista
    3. Sullahan on sitte paljo aikaa kerätä rahaa ja harkita kohdetta! Sopeudut varmasti hyvin muitten joukkoo ja tästä sun kommentista saa ainaki tosi positiivisen kuvan niin varmasti tuut saamaan oman ikäsii ja muitaki kavereita:) tosi kiva kuulla jos tykkäät lukee, jos tahot kuulla jotain tarkemmin niin tuu vaan kikkaan duuliih:)

      Poista
  4. Mikä sun englannin numero oli todistuksessa tai millanen englannin kielen taitaja koit olevasi kun lähdit matkalle? Itellä oli 7 todistuksessa, niin mietityttää että pärjäänkö matkalla D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli muistaakseni 9 peruskoulun päättötoikkarissa ja en kokenu itteeni mitenkään hyväksi koska mulla tulee aina alussa se jäätyminen:D mut koin sillee et selviin eri tilanteista ja sain itteni aina hyvin ymmärretyks! Ja sää todellaki pärjäät siellä! meiän ryhmästä monet oli kutosen enkulla ja siinähän se paranee kokoajan sitäpaitsi 7 on vielä ihan hyvä numero enkusta:)

      Poista
  5. Moikka! Paljonko sulla oli rahaa tuolla matkalla?:) olikko 3 viikkoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kolme viikkoo olin ja mulla oli reilu tonni säästettynä mutta käytin vähän alle 600 josta 119 meni kyllä lenkkareihin ja paljo vähemmälläki ois pärjänny! Ja käteisenä mulla oli muistaakseni 200 ja sitte aina nostin ku tuli tarve:)

      Poista
  6. Oliksiel minkälaisii discoja? Tai muutenkaa yöelämää mihi ois päässy mukaa. Ja sittenviel oliks paljo suomalaisii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo efn omia diskoja about 3-4kertaa viikossa ja sitte teemapartyja välillä, ja siellä on kotiintuloajat ja muut säännöt että varsinaisesti mihinkään yöelämään ei pääse noita efn omia juttuja lukuunottamatta ja alkoholin käyttöä valvottiin yllättävän tarkasti ja siitä oikeesti joutu kotiin, suomalaisii oli meiän kaa pari ryhmää samaan aikaan musta ihan sopivasti!

      Poista