31 lokakuuta 2015

Days 17-19: San Fransisco weekend

San Fransisco oli toinen viikonloppuretki mikä meillä oli saatavilla. Hintaa oli muistaakseni about 500e joka oli musta ja monesta muusta vähän ylihintainen. Viime kesänä täydin sama viikonloppu oli alle 400e. Matkaan sisälty kuljetukset, 2 yötä Holiday Inn hotellissa ja puolihoito.

8h ajomatka yhden pysähdyksen taktiikalla alko aamupalan jälkeen ja oli kieltmättä vähän tylsää ku en saanu enää nukuttuu enkä jaksanu enää tuijottaa maisemia, mutta lopulta odotus palkittiin ku alettiin lähestyyn San Fransiscoo! Meiän ensimmäinen kohde oli Twin Peaks josta näki koko kaupungin. Huipulla tuuli ihan kunnolla niin ei ollu kyllä tietookaan onnistuneista kuvista:D Twin Peaksin jälkeen suunnattiin Haight-Asburyn hippialueelle ja Haight Streetille jossa saatiin pyöriä vapaasti reilu tunti. Käveltiin vaan ympäriinsä, käytiin parissa kaupassa ja räpsittiin kuvia. Seuraavaksi suunnattiin hotellille joka oli tosi hyvällä paikalla Fishermans Wharfilla. Illalla saatiin vaan vapaasti kierrellä tai jäädä hotellille, me käytiin kierteleen aluetta ja tultiin takas hotellille ja otin kylvyn!♥




Lauantai aamuna käytiin aamupalalla jonka jälkeen hypättiin bussiin. Ensimmäinen kohde tais olla Lombard Street, joka on maailman mutkikkain tie. Tuollakin saatiin aikaa kuvata ja ihmetellä jonka jälkeen palattiin takas bussille ja ajettin johonkin rantaan/puistoon ei mitään hajua miks mut oltiin siellä kai joku puol tuntii. Me suomalaiset oltiin ainoo joilla ei ollu omaa liiderii mukana niin informaatio ei oikeen kulkenu meille ku ei satuttu ymmärtään aina Norjaa tai Espanjaa niin oltiin välillä vähän kujalla, että mitäs seuraavaksi. Ihmeellisen välietapin jälkeen vuorossa oli varmaan odotetuin nähtävyys eli Golden Gate silta!Tuntu niin hassulta seisoo siinä ja tajuta et se on oikeesti mun edessä. Räpsittiin parisataa kuvaa ja käveltiin sillan toiseen päähän jossa bussi odotti meitä. Päivän toiseksi viimenen juttu oli shoppailu♥♥ Okei samalla ois voinu käydä esim Chinatownis mutta me rynnättiin kauppoihin, ylläpylläri:D Ilalla oli vielä illallinen ja disco Hard Rock Cafessa. Ruoka oli hyvää, mut disco aika lame niin lähin aika nopee siitä hotellille nukkuun ja hyödyntään wifii.











Sunnuntaina saatiin vielä aikaa pyörii Pier 39:llä ja käytiin veneajelulla, jossa mentiin Alcatrazin ohi ja Golden Gaten ali. Ennen paluuta kampukselle juostiin vielä In'n outtiin hakeen evästä matkalle.
Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli huikee ja ehittiin nähä niin paljon kaikkee! Kaupunkina San Fran oli semmonen mihin haluun vielä palata ja yleisilme oli tosi siisti ja roskaton.


2 kommenttia:

  1. Haluaisin lähteä kielimatkalle Englantiin 2016 ef:fän kautta. Ikää mulla on 13 ja Enkun numero oli joulu tokaris 7 (eli aika huono) mutta haluaisin todella parantaa Englannin kielitaitoani ja siinä on yksi syy minkä takia haluaisin kielimatkalla. Vanhempani eivät tästä ole innostuneita. Miten saisin heidät antamaan minun lähteä kielimatkalle? Olen siis valmis maksamaan kielimatkasta osan/käyttämään kaikki rahani kielimatkaan (koska rahaa ei minulta löydy koko kielimatkan maksamiseen) Lähtisin kielimatkalle yksin, enkä halua isäntäperheeseen. Uskon että pärjäisin kielimatkalla. Olen etsinyt paljon tietoa ef:fän kielimatkoista, joten tiedän aika paljon. Ainut ongelma on siis vanhempani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tähän on vähän hankala alkaa kirjottaan pitkästi mutta voit tulla jutteleen mulle kikissä mun kik on Duuliih:-) Mutta laitan tähän vielä vähän lyhyesti. Eli kannattaa kysyä syitä miks et pääsis kielimatkalle, jos peruste on esim ikä niin voit mennä vielä junnukurssille tietääkseni jossa valvontaa on enemmän tms mutta myös normaalilla kielimatkalla on tarkka valvonta ja apua saatavana omalla kielellä kokoajan. Turvallisuus on siis taattu kielitaidosta ja iästä huolimatta. Jos esteenä on raha niin juuri kuin sanoitkin niin tarjoudu maksamaan matkasta osa tai keräämään käyttörahat itse. Kannattaa myös jutella vaikka isovanhemmille ja kummeille ja kertoa matkan hyödyistä ja vaikka kotitöitä vastaan pyytää heitä maksamaan pieni osa matkasta! Vanhemmat voivat myös soittaa suoraan Efn toimistolle ja kysyä suoraan asiantuntijoilta matkaan liittyviä kysymyksiä ja myös mulle voi laittaa sähköpostia niin voin kertoa sun vanhemmille mun kokemuksista ja vastata kysymyksiin kielimatkalaisen näkökulmasta!:-) Tsemppii vanhempien suostutteluun se kyllä kannattaa koska mun 2 kielimatkaa on ollu mun elämän parhaat kokemukset ja oon päässy oppiin ja kokeen niiden kautta niin paljon!

      Poista