10 syyskuuta 2014

asuminen isäntäperheessä

Mää siis majoituin isäntäperheessä ja aattelin nyt vähän kertoo siitä koska tää aihe varmaan monia kiinnostaa! Ajettiin lentokentältä bussilla satamaan jossa meiän kaikkien hostit oli meitä vastassa. Mua ja Emmiä tuli hakemaan Graziella ja sen kaks lasta. Graziella oli sen meidän talon omistajan Maryrosen tytär. Tultiin meiän taloon joka sijaitsi Gzirassa, josta oli noin 15minuutin kävelymatka keskustaan ja noin 15 minuutin bussimatka koululle eli sijainti ei ois voinu olla parempi! Maryrose esitteli meille talon alakerran, joka oli varattu kokonaan kielimatkalaisille. Siihen kuulu vähän niinko olohuone, huone missä me nukuttiin, pieni keittiö, vessa/kylppäri ja ovi pienelle sisäpihalle. Varsinki kahella ekalla viikolla meillä oli tosi hyvin tilaa koska meiän lisäksi siinä perheessä majottu vaan italialainen Serena ja Serenan jälkeen tuli kaks ranskalaistyttöä jotka ei ollu EFn kautta ja italialaiset Lucia ja Elena jotka taas oli EFn kautta, mutta ne vaihto perhettä jo kahen päivän jälkeen:(. Eli jos oot lähössä matkalle yksin niin ei tarvi huolehtii siitä, että jouvut oleen yksin siellä perheessä koska jenkkejä lukuunottamatta kaikissa perheissä majottuu muitaki EF oppilaita.

Mää en oo vieläkään ihan varma,että ketä kaikkia siihen perheeseen kuulu koska perhe eli omaa elämää yläkerrassa jossa me ei ees käyty kertaakaan ja ne teki siellä kaikki ruuatki ja toi ne vaan sitte meille alakertaan. Ekan viikon aikana nähtiin melkeen jokapäivä joku uus tyyppi siellä eli perheeseen kuulu kai talon omistaja Maryrose, Graziella ja sen miesystävä, heidän kolme lastaan, joku kolmas nainen ja kaks miestä:D Noh moikattiin vaan aina reippaasti ku törmättiin ovella johonki uuteen tyyppiin:D

Olohuone

Isäntäperheeseen kuuluu täysihoito eli aamupala, lounas ja päivällinen. Lounas ainakin Maltalla ja Englannissa tarkoittaa vesipulloo, vaaleeta leipää ja joko keksiä,sipsipussia tai hedelmää. Meille suomalaisille jotka on tottunu syömään kaks lämmintä ruokaa päivässä tuo on aika vähän ja varsinki loppumatkasta nuo leivät alko tulla oikeesti korvista ulos, mutta koulun vieressä on Lidl ja pari kioskia mistä sai ruokaa tosi halvalla eli ton kans ei oo mitään hätää! Meillä oli yleensä kuuden aikaan päivällinen joka oli yleensä pastaa,riisiä,hampurilaisia,kalapuikkoja,tonnikalaa yms. Suurinosa meiän ruuista oli ihan syötävii, mutta pari kertaa jätettiin suosiolla syömättä ja mentiin subiin tai mäkkiin:D Mää en oo nykyään niin nirso ku oon joskus ollu, mutta ku mun nokan eteen työnnetään jotain simpukan näköstä tai jotain sipuliaoliivejajapinaattia pastakuoressa niin kieltäydyn kyllä kohteliaasti tai vähemmän kohteliaasti. Vinkkinä kaikille et kannattaa vaan rohkeesti sanoo jos ette tykkää siitä ruuasta, me jouvuttiin kerran vähän noloon tilanteeseen ku hostmom tuli keittiöön just ku oltii laittamassa ruokii roskiin, vakuutettiin kummiski et ruoka oli ollu tosi hyvää ja selitys kai meni läpi:D

Sun ei oo pakko syyä joka päivä perheessä, esim jos haluat syyä kavereitten kaa kaupungilla niin sun pitää vaan ilmottaa sun perheelle ja meki laitettiin Graziellalle pari kertaa viestii,ettei tulla syömään, mutta on tosi epäkohteliasta tehä niin monta kertaa ja varsinki peräkkäin koska sitte sun perhe saattaa aatella ettei sen tekemä ruoka kelpaa ku syöt mielummin jossain muualla joka päivä. Pari kertaa meillä oli myös jotkut partyt silleen ettei ehitty käyvä kotona ennen niitä tai siellä oli järjestetty ruokailu niin sillonki piti ilmottaa ettei syö, mutta liiderit kyllä kertoo teille jos tulee semmonen päivä ettette ehi syyä.

Meiän kotikatu

Meillä ei ollu oikeestaan mitään ihmeempii sääntöi,saatiin käyvä suihkussa niin monta kertaa päivässä ku haluttiin ja vaikka keskellä yötä,saatiin kans jääkaappi mihin voitiin laittaa meiän suklaat,limsat ja muut, saatiin kans ottaa vettä niin paljo ku tahottiin ja jääkaapissa oli aina vesipullo.meiän vaatteet pestiin kans aina ku niin pyyettiin, saatiin kaikki oppilaat omat avaimet ja saatiin pitää niitä itella koko ajan eikä meiltä hirveesti kyselty et monelta tultiin illalla vaikka noudatettiinki niitä ef kotiintuloaikoja. Monilla muilla oli tommosii sääntöi et suihkuun ei saanu mennä ku kerran päivässä, vettä sai aina vaan tietyn määrän eikä ne saanu omii avaimii eli meillä kävi tässä kohtaa hyvä tuuri!

Huone missä me nukuttiin

Huonoja puolia miän perheessä oli se, että siellä ei ollu nettiä niin joutuin käyttämään sitä malta sim kortin mukana tulevaa nettiä kotonaki nii piti kokoajan varoo ettei se lopu heti. Siellä oli aika tunkkanen ilma enkä ihmettele jos siellä ois ollu jotain homettaki koska mun kaikki vaatteet haisi ku tulin Suomeen ja joutuin peseen ne vaikken ollu käyttänykkään niitä, onneksi oon saanu hyvän homealtistuksen mun entisestä koulusta jossa olin kolme vuotta niin selvisin ihan hyvin. Meiän lattialla oli myös välillä isoja torakoita, joista ei sinänsä ollu muuta haittaa ku että ei voitu pitää matkalaukkuja auki koska ne ois saattanu mennä sisään. Viimesellä viikolla meinas kans tulla kylppäriin vähän ahasta koska meitä oli 6 tyttöö käyttämässä sitä, mutta onneks kaikki tuli illalla vähän eriaikoihin niin ei tarvinu ootella ihan hirveen kauaa.

Kannattaa varautua siihen, että Maltalla ja Englannissa perheen kanssa ei ehi viettää aikaa vaan siellä oikeestaan vaan syyään,nukutaan,peseydytään ja vaihetaan kamppeita,mutta ei mulla ollu ainakaan tarvetta viettää enempää aikaa mitä me vietettiin:) Eli voit ihan hyvin valita perheen vaikka oisitki vähän ujompi! Ei kannata kanskaan pelätä sitä, että jos saakin huonon perheen koska perhettä pystyy aina vaihtamaan jos ei viihdy ensimmäisessä perheessä.

Meiän kotikatu yöllä

Asuntola on kans varmasti hyvä vaihtoehto ,mutta mää suosittelen silti isäntäperhettä.Se on vähän halvempi, pääset liikkumaan vapaammin,tutustut enemmän paikalliseen kulttuuriin ja jouvut oikeesti puhumaan Englantia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti